Új nyilatkozatok a lakásfelújítás pályázathoz napelem telepítés esetén
,

Új napelem elszámolási nyilatkozatok az otthonfelújítási pályázatban! – Frissítve!

Néhány perce két új elszámolási nyilatkozatot publikált az Államkincstár a otthonfelújítási pályázat benyújtandó dokumentumai között. Mindkét nyilatkozat a napelemek telepítése esetén releváns.

Az első nyilatkozat 5. számú mellékletként jelent meg, ahol a napelem telepítéssel megbízott vállalkozónak arról kell nyilatkoznia, hogy a napelemes rendszer beépítése során a vállalkozói díj összesítve sem haladta meg a bruttó 450 000 Ft/kWp összeget.

A második, 6. számú mellékletként megjelent nyilatkozat lényege, hogy a pályázat keretében telepített napelemek esetében már idéntől sem lehet szaldó elszámolást választani – szemben a támogatás nélkül telepített napelem rendszerekkel, ahol ez még 2023. december 31-ig megtehető.

Ha további kérdése van, keressen minket elérhetőségeinken.  A legújabb hírekért nézze meg csak a lakásfelújítási pályázatról szóló oldalunkat is.

 

FRISSÍTÉS:

2020.01.20-án az Államkincstár hivatalos tájékoztatójában foglaltak szerint 2021.06.30-ig megkötött szolgáltatói szerződések esetében mégis kérelmezhető a szaldó elszámolás. Idézet:

“Azokra a napelemes rendszerekre, amelyek esetén a villamosenergia-vásárlási szerződés 2021. július 1-je előtt kerül megkötésre, még a szaldós elszámolás vonatkozik még akkor is, ha a támogatási kérelmet a felújítási munkálatok végén, 2021. június 30. után nyújtják be.”