otthonfelújítás elutasítás
,

Egyetlen elírással bukható az otthontámogatás – RTL Híradó

A számos buktató közül az egyik, amelyen az RTL Klub nézője is “elcsúszott” a számlák formai megfelelősége. A gyakran a szolgáltatók által nem megfelelően kiállított számla helyett, most a betelefonáló tévedett egy egészen apró, de mégis súlyos következményekkel járó esetben: két keresztnevéből csak az egyiket diktálta be a számlára – ahogyan azt a mindennapokban is használja.

Azt követően, hogy felhívta a Magyar Államkincstárat kiderült, hogy így a számlákat biztosan nem fogják elfogadni.

Ezzel együtt a néző még mindig szerencsés lehet, mert egyelőre nem adta be a számlákat. Szerencsésnek is azonban csak akkor nevezhető, ha sikerül mind a négy vállalkozóval visszamenőleg újraíratni a szerződést és új számlákat kiállíttatni, mert ez áfabevalló vállalkozók esetén plusz feladatokkal járó önrveíziót jelent az adóbevallásban. Ráadásul az államkincstár ugyan lehet, hogy hiánypótlásra felszólítja a rossz számlát beküldőt, de a folyamatot újrakezdeni hatalmas késést okozhat, plusz az egyetlen és utolsó lehetőséget is elhasználta a pályázó a hiánypótlásra.

Az államkincstár az RTL Híradónak küldött üzenetében  elismerte, hogy a jogszabály szerint is csak és kizárólag a igazolványban szereplő névre szólhat a számla. Álláspontjuk szerint joggal várható el, hogy a számlán levő név és az igazolványon levő név teljesen megegyezzen.